عکس بواسیر خارجی

بواسیر خارجی چیست + علت و جدیدترین شیوهای درمان

بواسیر خارجی که شباهت های فراوانی با بواسیر داخلی دارد، از آن دسته بیماری هایی است که فرد مبتلا را به شدت اذیت می کند.

اگر در حال تجربه این علائم آزاردهنده هستید، یک خبر خوب هم برای شما داریم. باید بدانید که در بسیاری از موارد بواسیر خارجی با مراقبت های خانگی برطرف می شود؛ مگر اینکه درجه سه یا چهار باشد.

در اینصورت لزوم مراجعه به پرشک ضروری است تا مناسب ترین راه درمان برای شما را تشخیص دهد، هر چند که امروزه درمان بواسیر با لیزر که جدیدترین شیوه درمانی است، به اکثر بیماران توصیه می شود.

اکنون از شما دعوت می کنیم تا برای آشنایی بیشتر با این بیماری و نیز راه های درمان بواسیر خارجی با ما همراه شوید.

بواسیر یا هموروئید خارجی چیست؟

بواسیر یا هموروئید خارجی (External Hemorrhoids) نوعی مشکل در دستگاه گوارش است. بواسیر خارجی در واقعیت به تورم و التهاب عروق کوچک در نزدیکی مقعد اشاره دارد.

تفاوت اصلی بین بواسیر خارجی و داخلی در محل ظاهر شدن آنها است. در بواسیر خارجی، تورم و التهاب عروق در ناحیه بیرونی حول مقعد واقع می‌شود. در مقابل، بواسیر داخلی در داخل مقعد و در دیواره داخلی روده یا مقعد قرار دارد.

هر دو نوع اغلب خود به خود از بین می روند، اما گاهی اوقات نیاز به مداخله پزشکی دارند.

علت بواسیر خارجی چیست؟

هموروئید خارجی زمانی است که یک یا چند برجستگی حساس در زیر پوست اطراف مقعد شما ایجاد می شود. اینها رگ های خونی گشاد شده ای هستند که به قدری بزرگ شده اند که بیرون آمدند.

خون ممکن است داخل رگ خونی بیرون زده لخته یا ترومبوز شود. این مسئله می تواند یک توده سخت تشکیل دهد و در برخی موارد باعث درد شدیدی شود.

هموروئیدهای خارجی و داخلی به علت عوامل مشابه ایجاد می شوند:

  • زور زدن هنگام مدفوع
  • نشستن طولانی مدت روی توالت
  • بارداری
  • چاقی
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • نخوردن فیبر کافی
  • رابطه مقعدی

علائم بواسیر خارجی را بشناسیم

فرد مبتلا به بواسیر خارجی طیف وسیعی از علائم را می تواند داشته باشد. علائم بسته به شدت و درجه بواسیر متفاوت است. برخی از علائمی که ممکن است داشته باشید عبارتند از:

  • یک یا چند توده حساس و دردناک به رنگ آبی روی پوست نزدیک دهانه مقعد
  • خارش در اطراف مقعد یا ناحیه رکتوم
  • درد در اطراف مقعد، به خصوص در عرض 24 تا 48 ساعت پس از شروع و زمانی که نشسته اید
  • ممکن است هنگام استفاده از توالت متوجه خونریزی شوید که شامل دیدن خون روی دستمال توالت یا در توالت است.
  • ممکن است احساس کنید که توده های اطراف مقعد متورم شده اند.

این علائم ممکن است به دلیل شرایط دیگر نیز رخ دهد. اگر این علائم را تجربه کردید، توصیه می شود برای معاینه با پزشک خود وقتی را تعیین کنید.

علائم هموروئید خارجی ممکن است پس از چند روز از بین بروند. بدن معمولاً به مرور زمان بواسیر را دوباره جذب می کند.

چه کسانی در معرض خطر هموروئید خارجی هستند؟

اگر والدین شما هموروئید داشته اند، ممکن است شما نیز به آن مبتلا شوید. هموروئید ممکن است در دوران بارداری بیشتر اتفاق بیفتد.

با افزایش سن، بواسیر ممکن است به دلیل افزایش فشار ناشی از نشستن زیاد به وجود بیاید.

هر چیزی که باعث شود در حین اجابت مزاج زور بزنید، مثل یبوست می تواند منجر به هموروئید خارجی شود.

بواسیر خارجی چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص هموروئید خارجی، پزشک در مورد سابقه سلامتی و علائم شما سوال خواهد کرد. همچنین احتمالا یک معاینه فیزیکی انجام دهد.

پزشک متخصص ممکن است یک معاینه دیجیتالی رکتوم و آندوسکوپی برای بررسی مشکلات داخل مقعد و راست روده شما، از جمله هموروئید داخلی انجام دهد.

هنگام معاینه دیجیتال رکتوم، پزشک انگشت دستکش پوشیده و روغن زده خود را وارد مقعد شما خواهد کرد. با این کار او می تواند ناهنجاری های درونی را احساس کند.

در طی آندوسکوپی، پزشک دستگاهی به نام آندوسکوپ را در رکتوم شما قرار می دهد که به او اجازه می دهد تا ناهنجاری ها را ببینند.

اگر خونریزی مقعدی نیز دارید، پزشک احتمالاً از شما درخواست می‌کند که سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی برای رد سرطان کولورکتال انجام دهید. این روش ها هر گونه بواسیر داخلی را نیز تشخیص خواهند داد.

درمان هموروئید خارجی

به گفته کارشناسان، بواسیر خارجی معمولاً به درمان پزشکی نیاز ندارند، مگر اینکه درد زیادی برای شما ایجاد کند یا بسیار بزرگ شده باشد.

اگر درد دارید، پزشک ممکن است استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند ایبوپروفن، اسید استیل سالیسیلیک (ASA) یا استامینوفن را توصیه کند.

هموروئیدکتومی (عمل جراحی)

هموروئیدکتومی یک عمل جراحی است که برای برداشتن هموروئید انجام می شود. هموروئیدکتومی به طور خاص برای درمان موارد شدید هموروئید خارجی استفاده می‌شود که در خارج از کانال مقعد قرار دارند.

قبل از جراحی، احتمالاً از شما خواسته می‌شود که برای مدت معینی ناشتا باشید و ممکن است برای تخلیه روده‌ها، ملین یا تنقیه داده شود. گزینه های بیهوشی شامل بیهوشی موضعی یا عمومی است. این شیوه به دو صورت انجام می شود:

هموروئیدکتومی باز: در این روش، جراح یک برش بزرگ ایجاد کرده و بواسیر را خارج می کند. این روش اغلب برای موارد بزرگتر یا شدیدتر بواسیر استفاده می شود.

هموروئیدکتومی بسته: در این شیوه، جراح از تکنیک های مختلفی مانند بستن، منگنه کردن یا بخیه زدن برای برداشتن هموروئید بدون برش های بزرگ استفاده می کند. این روش می تواند منجر به بهبودی سریعتر و عوارض کمتری شود.

بسته به نوع جراحی و سلامت کلی شما، ممکن است برای مدت کوتاهی در بیمارستان بمانید. زمان بهبودی می‌تواند متفاوت باشد، اما اغلب چند هفته طول می‌کشد تا بهبودی کامل پیدا کنید.

ممکن است پس از هموروئیدکتومی برخی ناراحتی ها، دردها و عوارض احتمالی مانند خونریزی یا عفونت داشته باشید. جراح شما دستورالعمل های مراقبت پس از عمل شامل توصیه های غذایی و توصیه های بهداشتی را در اختیار شما قرار می دهد.

لیزر بواسیر خارجی

درمان بواسیر خارجی با لیزر یک روش پزشکی کم تهاجمی است که از فناوری لیزر برای کوچک کردن یا برداشتن بافت هموروئید استفاده می کند.

قبل از عمل، معمولاً به شما بی‌حسی موضعی داده می‌شود تا ناحیه را بی‌حس کند، که این کار عمل را راحت‌تر می‌کند.

پزشک یا جراح از یک دستگاه لیزر پزشکی تخصصی برای تاباندن یک پرتو دقیق نور استفاده می کند. این انرژی لیزر به بافت هموروئید خارجی تابانده می شود.

لیزر می تواند بافت را بسوزاند و باعث انعقاد یا لخته شدن آن شود که جریان خون به بواسیر را کاهش می دهد و باعث کوچک شدن آن می شود.

درمان بواسیر خارجی با لیزر اغلب به صورت سرپایی انجام می شود و دوره نقاهت آن کوتاهتر از هموروئیدکتومی سنتی است. معمولاً می توانید در عرض یک یا دو روز به فعالیت های عادی خود بازگردید و ناراحتی عموماً خفیف است.

فواید لیزر بواسیر

  • روشی با حداقل میزان تهاجمی: درمان با لیزر در مقایسه با جراحی هموروئیدکتومی باز کمتر تهاجمی است.
  • کاهش درد و ناراحتی: بیماران اغلب درد کمتری را در طول بهبودی تجربه می کنند.
  • حداقل خونریزی: لیزر عروق خونی را می‌بندد و خونریزی را کاهش می‌دهد.
  • بهبودی سریعتر: زمان بهبودی معمولاً در مقایسه با جراحی سنتی کوتاهتر است.

بستن باند لاستیکی یا رابربند

بستن نوار لاستیکی به دور هموروئید خارجی یک روش پزشکی به نام رابربند است. این روش یک درمان کم تهاجمی است و معمولاً برای هموروئیدهای خارجی کوچکتر و بدون ترومبوز استفاده می شود و در مطب پزشک قابل انجام است. این شیوه در قطع خون رسانی به بواسیر موثر است و باعث کوچک شدن و در نهایت افتادن آن در عرض یک یا دو هفته می شود.

هموروئیدوپکسی یا استاپلر

هموروئیدوپکسی که به نام روش پرولاپس نیز شناخته می شود، یک روش جراحی است که برای درمان هموروئید، به ویژه هموروئید داخلی استفاده می شود. تفاوت آن با هموروئیدکتومی سنتی این است که شامل برداشتن بافت هموروئیدی نمی‌شود، بلکه با استفاده از یک دستگاه منگنه، هموروئید را مورد درمان قرار می دهد.

به این شکل که یک دستگاه منگنه دایره ای در کانال مقعد قرار داده می شود. این دستگاه اساساً یک حلقه دایره ای از بافت بالای هموروئید را “منگنه” می کند. این کار خون رسانی به بواسیر را کاهش می دهد و باعث کوچک شدن آن می شود.

 درمان خانگی

در اینجا چند درمان خانگی بی خطر برای هموروئید وجود دارد که می توانید آنها را امتحان کنید:

کمپرس سرد؛ یخ را در پارچه ای بپیچید و هر بار آن را به مدت 15 دقیقه روی هموروئید قرار دهید. این کار می تواند تورم و درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

حمام سیتز؛ این کار در اصل نشستن در آب گرم است. برخی از افراد از وان کوچکی استفاده می کنند که برای قرار گرفتن روی توالت شما طراحی شده، که می توانید آن را با چند اینچ آب گرم پر کنید و چندین بار در روز در آن بنشینید تا به تسکین هموروئید کمک کند.

پماد یا دستمال مرطوب موضعی؛ افرادی نیز برای کمک به کاهش تورم و درد بواسیر از پمادها یا دستمال‌های تسکین‌دهنده ساخته شده با مواد طبیعی مانند آلوئه ورا استفاده می‌کنند. با این حال، بسیاری از این محصولات به تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آنها نیاز دارند.

استفاده از پماد بواسیر؛ کرم های OTC  و سایر داروهای موضعی OTC نیز ممکن است به تخفیف درد و علائم کمک کند.

طول درمان بواسیر خارجی چقدر است؟

لازم به ذکر است که پاسخ به درمان می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. علاوه بر این، شدت و اندازه هموروئید خارجی نقش مهمی در تعیین مدت درمان و بهبودی دارد. همیشه توصیه‌های پزشکی و بهداشتی خود را دنبال کنید و در صورت نیاز قرار ملاقات‌های بعدی را تعیین کنید تا پیشرفت درمان خود را زیر نظر داشته باشید.

داروی بواسیر خارجی

گاهی اوقات پزشک متخصص داروهای تجویزی را برای هموروئید خارجی توصیه می کنند. این داروها به این شرح هستند:

  • نیتروگلیسیرین موضعی – پماد 0.4٪
  • نیفدیپین موضعی
  • تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) به اسفنکتر مقعد

پیشگیری از بواسیر خارجی

در اینجا اقداماتی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از به وجود آمدن بواسیر خارجی انجام دهید:

از زور زدن برای مدفوع خودداری کنید.

طولانی مدت در توالت ننشینید.

اقدامات لازم برای جلوگیری از یبوست را انجام شود. این کار شامل خوردن غذاهای با فیبر بالا، نوشیدن مقدار زیادی آب و مصرف مکمل های فیبر، نرم کننده مدفوع یا ملین ها است.

از بلند کردن وسایل سنگین خودداری کنید. سعی کنید به خودتان فشار نیاورید.

اگر در معرض خطر یبوست یا بواسیر هستید، مثلاً اگر باردارید، سیستم ایمنی ضعیفی دارید یا داروهایی برای کاهش لخته شدن خون مصرف می کنید، با یک متخصص صحبت کنید.

کلام آخر

بواسیر خارجی اگر چه بسیار زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد اما به یاد داشته باشید شیوه درمانی که برای حل این مشکل انتخاب می کنید می تواند خود تبدیل به دردسر جدیدی شود.

برای اینکه یک بار برای همیشه با این مشکل روبه رو شده و آن را رفع کنید، حتما با متخصصان صحبت کنید تا بهترین و کم هزینه ترین شیوه درمانی از جمله لیزر بواسیر خارجی را بریتان در نظر بگیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا