عکس بواسیر داخلی

جدیدترین تکنولوژی در درمان بواسیر داخلی + اطلاعات جامع

هموروئید داخلی می تواند علائمی همچون احساس پری در رکتوم، ترشح موکوس و دفع خون قرمز روشن بصورت قطر قطره ایجاد نماید و گاهی پرولابه میشود (یعنی از مقعد بیرون میزند) ولی معمولاً درد ندارد مگر آنکه بعد از بیرون زدن, گیر افتاده و بداخل برنگردد و در آن ترومبوز اتفاق بیافتد(یعنی داخل آن یک لخته بزرگ ایجاد شود). هموروئید خارجی خود را به صورت برآمدگی و منگوله پوستی نشان می دهد و گاهی خونریزی می کند.
هموروئید خارجی چون زیر آنودرم قرار دارد، که از نظر اعصاب حسی بسیار غنی است،در صورت ایجاد کوچکترین ترومبوز داخل آن، درد شدیدی برای بیمار ایجاد خواهد کرد. بنابراین هموروئیدها معمولاً درد ندارند مگر آنکه دچار پرولاپس و اختناق و یا دچار ترومبوز شوند.
انواع هموروئید داخلی
هموروئیدهای داخلی را به ۴ درجه(grade ) تقسیم می کنند.
grade I : هموروئید داخلی فقط خونریزی می کند ولی بیرون نمی آید.
grade II : هموروئید داخلی خونریزی می کند و بیرون می آید ولی خودش جا می رود.
grade III : هموروئید داخلی خونریزی می کند و بیرون می آید ولی باید آن را با دست جا انداخت.
grade IV : هموروئید داخلی خونریزی می کند و بیرون می آید ولی جا نمی رود.
برای تشخیص هموروئید داخلی، بیمار باید در وضعیت knee-chest (سجده) و یا لیتومی ( حالت طاق باز با رانهای خم شده به شکم و زانوی خم شده) و یا لترال( sims) قرار گیرد. ممکن است هموروئیدهای خارجی از بیرون مشاهده شوند ولی هموروئید داخلی تا بیرون نزند دیده نمیشود . در معاینه انگشتی ممکن است انگشت آغشته به خون شود ولی نباید انتظار داشته باشید هموروئید داخلی قابل لمس باشد. بهترین روش برای تشخیص هموروئید داخلی رکتوسکوپی است که از این طریق ۸ تا ۱۰ سانتی متر از انتهای دستگاه گوارش قابل دید می باشد. سیگموئیدسکپی یا کولونوسکوپی, جهت رد تشخیصهای افتراقی دیگر ضروری میباشد.
درمان هموروئید داخلی
اکثر راه درمان هموروئید های داخلی درجه یک و دو به درمان دارویی پاسخ می دهند. برای این بیماران ملین های مانند شیر منیزیم،شربت لاکتولوز, پودر پسیلیوم و یا روغن پارافین تجویز می کنیم و همچنین می توان شیاف و یا پماد آنتی هموروئید که حاوی مواد نرم کننده، ضد التهاب و بیحسی کننده می باشد تجویز نمود. این بیماران باید هر روز چند بار بمدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در لگن آبگرم(دمای۴۰ درجه) بنشینند ( sitz bath) این کار باعث شل شدن عضلات و اجابت مزاج راحتتر خواهد شد. به این بیماران توصیه می کنیم از زورزدن و نشستن طولانی در توالت پرهیز کنند و آب و مواد فیبری زیادی بخورند.
هموروئید (بواسیر) درجه یک و دو اگر به درمان دارویی پاسخ ندهند می توان از اقداماتی مانند باند الاستیک ،اینفرارد, فتوکوآگولاسیون، اسکلروتراپی و کرایوسرجری و یا کوآگولاسیون با جریان مستقیم و یا حتی جراحی استفاده کرد. لیزر هم به عنوان یک روش درمانی مطرح میباشد ولی در محافل علمی جایگاه بالایی ندارد وبیشترجنبه تجاری پیدا کرده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا