عکس فروکتوز

راهنمای جامع تشخیص و درمان سوء جذب فروکتوز

مصرف فروکتوز در سال های اخیر به دلیل مصرف شربت ذرت حاوی فروکتوز HFCS در نوشیدنی های غیر الکلی و محصولات نانوایی افزایش چشمگیری داشته است. روده کوچک در انسان توانایی محدودی در جذب فروکتوز در مقایسه با جذب سریع و کامل گلوکز دارد. تست هیدروژن بازدمی نشان میدهد در ۷۵ درصد افراد مصرف کننده ۵۰ گرم فروکتوز خالص ، بازجذب این قند ناکامل می باشد.

جذب فروکتوز در صورت مصرف با گلوکز ( مانند ٱنچه در ساکارز دیده می شود ) افزایش می یابد چرا که گلوکز مسیرهای جذب فروکتوز را تحریک می نماید. میزان جذب فروکتوز به مقادیر مصرفی ٱن نیز وابسته می باشد ، چرا که در مطالعات دیده شده است که ۵۰ درصد افراد ، تست هیدروژن مثبت در دریافت ۲۵ گرم و ۷۵ درصد افراد نتیجه مثبت در دریافت ۵۰ گرم فروکتوز نشان داده اند . درمطالعات ، افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ( IBS ) نسبت به تولید گاز ، نفخ و درد حاصل از سوء جذب فروکتوز حساسیت بیشتری نشان داده اند و افراد مبتلا به سندرم رشد بیش از حد باکتری در روده کوچک (SIBO ) حتی در مقادیر نرمال مصرف فروکتوز نیز علائمی نشان داده اند.

درمان تغذیه ای در سوء جذب فروکتوز

افراد مبتلا به سوء جذب فروکتوز و یا سایر اختلالات گوارشی در صورت مصرف مواد غذایی که مقدار متعادل فروکتوز و گلوکز دارند، معمولا مشکلی نخواهند داشت . این افراد باید از مصرف مواد حاوی فروکتوز زیاد مانند گلابی ، سیب ، انبه و گلابی آسیایی پرهیز نمایند، چرا که این ترکیبات محتوای فروکتوز بیشتری نسبت به گلوکز دارند. مصرف مقدار زیادی میوه خشک و ٱبمیوه ها ممکن است منجر به مشکلاتی در این افراد گردند چرا که محتوای فروکتوز به ازای هر سروینگ این مواد نیز زیاد می باشد. مواد شیرین شده با شربت ذرت نیز برخلاف مواد شیرین شده با ساکارز ، احتمالاً منجر به علائم بیشتری در افراد مبتلا به سوء جذب فروکتوز خواهند گردید.

متابولیسم کبدی فروکتوز مشابه اتانول می باشد، زیرا هر دوی این مواد منجر به سنتز denevo لیپید ( لیپوژنز) شده ، بنابراین منجر به مقاومت کبدی به انسولین ، دیس لیپیدمی و استئاتوز کبدی می گردند.

میزان تحمل و عدم تحمل فروکتوز از شخصی به شخص دیگر متغیر بوده و تغذیه درمانی افراد باید به صورت انفرادی انجام گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا