عکس گلوبوس هیستریکوس

علل ناشناخته گلوبوس هیستریکوس

 به احساس وجود یک لقمه یا توده در گلو ، گلوبوس هیستریکوس یا گلوبوس فارنگوس گفته می شود که با بلع آب دهان از بین نرفته و همچنان ادامه می یابد. بیمار مبتلا به گلوبوس هیچگونه مشکلی از نظر بلع غذا ندارد و معمولا این حالت حین غذا خوردن فراموش شده و احساس نمی شود. احساس گلوبوس را نباید با اشکال در بلع (دیسفاژی) اشتباه کرد.

اشکال در بلع علامت مهمی است که در آن شخص هنگام بلع مایعات یا غذای جامد مشکل دارد یا این که مجبور است لقمه را با آب فرو دهد. اشکال در بلع (دیسفاژی) علل مختلفی دارد که بعضی از آنها مانند سرطان مری خطرناک می باشد، در حالی که گلوبوس علامت بیماری خطرناکی نیست.

علل گلوبوس هیستریکوس چیست ؟

احساس گلوبوس معمولا در افرادی به وجود می آید که تحت فشار روحی و استرس هستند. علت آن ناشناخته است ولی بنظر میرسد موارد زیر دخیل باشد

افزایش انقباض دریچه فوقانی مری

ریفلاکس معده به مری

افزایش حساسیت اعصاب گلو

وجود اختلالات روحی مانند اضطراب ، افسردگی و استرس

گلوبوس هیستریکوس جزو دسته ای از بیماری های روانی به نام اختلالات تبدیلی طبقه بندی می شود. این اختلالات که به آن هیستری تبدیلی نیز گفته می شود و در زنان سه برابر بیشتر از مردان رخ می دهد.

گلوبوس هیستریکوس چگونه تشخیص داده می شود ؟

آزمایش خاصی برای تشخیص گلوبوس وجود ندارد. در حقیقت تشخیص گلوبوس هیستریکوس بر اساس رد سایر علل بیماری است. پزشک معالج قبل از این که تشخیص گلوبوس را بدهد بررسی های کامل از مری و گلو انجام می دهد، تا بیماری های دیگر را رد کند. اگر رادیوگرافی مری با باریم نرمال گزارش شود، آزمایش های بیمار طبیعی باشد، غده تیروئید طبیعی باشد و بیماری خاصی یافت نشود، تشخیص گلوبوس هیستریکوس داده میشود.

درمان گلوبوس هیستریکوس چیست ؟

احساس گلوبوس نیاز به درمان خاصی ندارد. درمان حمایتی است اساس درمان اطمینان بخشیدن به بیمار می باشد. رفع مشکلات و تنش های روحی به حل مشکل بیمار کمک می کند. تجویز دارو های ضدافسردگی و ضد اضطراب در افراد دارای مشکلات روحی و روانی، موثر میباشد. در صورت وجود ریفلاکس داروهای ضد اسید معده مفید می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا